Recept

Pavé-aardappeltjes met zure room en viseitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijker dan je denkt!

Deze pavé-aardappeltjes zien er indrukwekkend uit, maar zijn helemaal niet moeilijk om te maken. De voorbereiding vergt wat tijd, maar speelt zich vooral in de oven en de koelkast af. De pavés bakken en afwerken doe je net voor je gaat serveren en duurt maar een paar minuten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Pel de knoflook. Verwarm de room met de takjes tijm en de teentjes knoflook. Giet de room in een kom en verwijder de tijm en de knoflook. Doe de aardappelplakjes en de gesmolten boter bij de room en kruid het geheel met peper en zout.

  3. 3

    Bekleed de ovenschaal of cakevorm met bakpapier. Leg er de aardappelplakjes in laagjes in en druk ze stevig aan. Dek ze af met bakpapier en plaats er een tweede ovenschaal op voor een stevige pavé. Bak de pavé 40 minuten in de oven tot de aardappelen gaar en goudbruin zijn. Laat ze in de vorm een nacht volledig afkoelen.

  4. 4

    Haal de opgesteven aardappelmassa uit de vorm en snij hem in rechthoekjes.

  5. 5

    Verhit een beetje olie in een pan en bak de aardappelrechthoekjes kort aan elke kant goudbruin. Leg de rechthoekjes op een mooie serveerschaal en schep op elk stukje een kleine lepel zure room en wat viseitjes. Tip: strooi tussen elk laagje aardappel eventueel nog wat geraspte oude kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavé-aardappeltjes met zure room en viseitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!