Regenboogsalade met sticky sweet chili kalkoenspiesjes en basmatirijst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilets in blokjes en rijg ze aan spiesjes. Kruid de spiesjes met peper, zout, het paprikapoeder en het kerriepoeder. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedruppel ze met de olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Lepel er nadien de sweet chilisaus en sojasaus over en bak ze nog eens 10 minuten in de oven.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilets in blokjes en rijg ze aan spiesjes. Kruid de spiesjes met peper, zout, het paprikapoeder en het kerriepoeder. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedruppel ze met de olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Lepel er nadien de sweet chilisaus en sojasaus over en bak ze nog eens 10 minuten in de oven.
-
3
Spoel intussen de rodekool en snij ze in stukjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de wortelen en de komkommers en snij ze met een dunschiller in dunne repen.
-
4
Doe de rodekool, de mango, de wortel- en komkommerrepen in een schaal, samen met de edamame. Sprenkel er de sojasaus en het limoensap over en meng alles goed door elkaar.
-
5
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de salade met de kalkoenspiesjes, werk af met de fijngehakte pindanoten, de koriander en de lente-ui. Geef er eventueel extra sweet chilisaus bij.