Recept

Op 't vel gebakken schelvis met gekonfijt witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Typisch Belgisch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het witloof in repen (of laat het heel) en roerbak het goudbruin in 2 el olijfolie. Doe er de gember, de sojasaus en wat peper bij. Dek half af en laat zachtjes garen. 

  2. 2

    Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. 3

    Snij het vel van de vis in met een scherp mes, zodat het niet opkrult. Bedruip elk stuk vis met olijfolie. 

  4. 4

    Bak de vis in flink wat boter op een vrij hoog vuur: begin met de velkant en draai dan om. Zet het vuur zachter en laat verder garen (ongeveer 5 minuten). Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Serveer de schelvis met het gekonfijt witloof en de basmatirijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Op 't vel gebakken schelvis met gekonfijt witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het witloof in repen (of laat het heel) en roerbak het goudbruin in 2 el olijfolie. Doe er de gember, de sojasaus en wat peper bij. Dek half af en laat zachtjes garen. 

  2. 2

    Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. 3

    Snij het vel van de vis in met een scherp mes, zodat het niet opkrult. Bedruip elk stuk vis met olijfolie. 

  4. 4

    Bak de vis in flink wat boter op een vrij hoog vuur: begin met de velkant en draai dan om. Zet het vuur zachter en laat verder garen (ongeveer 5 minuten). Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Serveer de schelvis met het gekonfijt witloof en de basmatirijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!