Op 't vel gebakken schelvis met gekonfijt witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Op 't vel gebakken schelvis met gekonfijt witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Typisch Belgisch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het witloof in repen (of laat het heel) en roerbak het goudbruin in 2 el olijfolie. Doe er de gember, de sojasaus en wat peper bij. Dek half af en laat zachtjes garen. 

  2. 2

    Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. 3

    Snij het vel van de vis in met een scherp mes, zodat het niet opkrult. Bedruip elk stuk vis met olijfolie. 

  4. 4

    Bak de vis in flink wat boter op een vrij hoog vuur: begin met de velkant en draai dan om. Zet het vuur zachter en laat verder garen (ongeveer 5 minuten). Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Serveer de schelvis met het gekonfijt witloof en de basmatirijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het witloof in repen (of laat het heel) en roerbak het goudbruin in 2 el olijfolie. Doe er de gember, de sojasaus en wat peper bij. Dek half af en laat zachtjes garen. 

  2. 2

    Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. 3

    Snij het vel van de vis in met een scherp mes, zodat het niet opkrult. Bedruip elk stuk vis met olijfolie. 

  4. 4

    Bak de vis in flink wat boter op een vrij hoog vuur: begin met de velkant en draai dan om. Zet het vuur zachter en laat verder garen (ongeveer 5 minuten). Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Serveer de schelvis met het gekonfijt witloof en de basmatirijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.