Recept

Salade van winterpostelein en spinazie met warme geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Salade met geitenkaas, het is een van onze favoriete salades! En ook die kun je een keertje anders-dan-anders maken, door ingrediënten zoals winterpostelein, boerenkool en butternut in je salade te gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Maak de boerenkool schoon. Verwijder de stengels en nerven en snij de bladeren fijn. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie en limoensap. Wrijf de vinaigrette in de bladeren zodat ze wat malser worden. Spoel de postelein en de spinazie.

  2. 2

    Verwijder de schil van de pompoen en snij de pompoen in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de pompoen 10 minuten in de oven tot de randjes lichtjes donker kleuren.

  3. 3

    Snij de biet in dunne plakjes. Meng rodewijnazijn met gembersiroop en limoenschil. Giet over de plakjes rode biet. Voeg een scheutje water toe tot ze onderstaan en laat even trekken.

  4. 4

    Maak de chutney. Pel de ui en snij ‘m in flinterdunne schijfjes. Bestrooi met zout en laat kort pekelen. Besprenkel met de rodewijnazijn en wat olijfolie en breng op smaak met peper.

  5. 5

    Leg een takje tijm op elk geitenkaasje en gaar 10 minuten onder de ovengrill. Het kaasje wordt zacht en lopend van binnen.

  6. 6

    Verdeel de sla over de borden. Schik de rode biet en gegrilde pompoen ertussen. Werk de sla verder af met de gepekelde ui en het warme geitenkaasje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van winterpostelein en spinazie met warme geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!