Recept

Marshmallowkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zijn dit de schattigste koekjes ooit? Leuk om met de kinderen te maken!

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem met de kristalsuiker, de poedersuiker en het zout in een grote kom en meng.

  2. 2

    Doe er de malse boter in blokjes bij, samen met het ei en het vanille-extract. Meng in de keukenrobot met de platte menghaak of kneed met de hand tot je een mooie bol deeg hebt.

  3. 3

    Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak en rol – met behulp van 2 plankjes of latjes die je boven- en onderaan het deeg legt – de helft van het deeg uit tot een mooie lap van 5 millimeter dik. Verpak het deeg in de vershoudfolie en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Herhaal met de andere helft van het deeg.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Haal de gekoelde lappen deeg uit de koelkast en steek er rondjes uit. Kneed de resten samen, rol opnieuw uit en herhaal tot je al het deeg hebt opgebruikt.

  5. 5

    Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten in de oven op 180°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak ze in nog eens 10 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen.

  6. 6

    Snij zoveel grote marshmallows als er koekjes zijn overlangs doormidden, in 2 plattere rondjes. Smelt de chocolade (zie recept paasnestjes) en teken met het satéstokje pootjes op elke halve marshmallow.

  7. 7

    Maak een stevig glazuur van de poedersuiker en enkele druppels citroensap. Schep een laagje glazuur op een koekje, druk er 2 pootjes in – elk pootje neemt ± ¼ van het koekje in – en ‘plak’ een kleine marshmallow als staartje in het midden. Werk goed door zodat het glazuur intussen niet te veel kan uitdrogen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marshmallowkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!