Recept

Ricotta-citroencake

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Voor deze ricotta-citroencake heb je ook een springvorm van 24 cm diameter nodig.

Tip: Probeer het beslag zo luchtig mogelijk te houden. Spatel eerst een deel van het opgeklopte eiwit en daarna de rest door het ricotta-mengsel.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de ricotta goed uitlekken, gebruik eventueel een kaasdoek om het vocht eruit te knijpen. Rasp de schil van de hele citroen en pers het sap uit één helft.

 2. 2

  Mix de boter met 150 gram suiker tot een romig geheel. Voeg er de uitgelekte ricotta aan toe en mix in ongeveer 5 minuten tot een luchtig en romig mengsel.

 3. 3

  Splits de eieren en mix de eidooiers één voor één door het ricottabeslag. Voeg ook het vanille-extract, het citroensap, de geraspte citroenschil, het bakpoeder en het zout toe en mix alles onder het beslag. Meng er dan de zelfrijzende bloem onder.

 4. 4

  Klop de eiwitten in een andere vetvrije kom met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het beslag.

 5. 5

  Verdeel het beslag over de ingevette springvorm en bak de cake 50 à 55 minuten in de oven. Dek de cake eventueel halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te bruin wordt. Controleer met een metalen prikker of de cake gaar is. Ontvorm de cake, laat hem afkoelen op een rooster en bestrooi hem met poedersuiker voor serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricotta-citroencake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!