Recept

Salade van gevulde pasta met gegrilde groenten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lentegerecht van Libelle Lekker-chef Natalie. Gerookte amandelen koop je bij de gespecialiseerde notenhandelaar op de markt.

Natalie tipt!

“In zonnige maanden gaan wij voor pastasalade à volonté. Kies het liefst voor korte pasta, zoals penne, spirelli, farfalle of orzo, want die mengt makkelijker in een kom dan lange slierten. Maar verras iedereen ook eens met koude gevulde pasta. Kies dan zeker voor een kwaliteitsvolle variant.”

bereiding
bereiding
 1. 1

  Maak de courgette en de aubergine schoon en snij ze in plakjes. Halveer de halfgedroogde tomaatjes. Hou een bodempje van de olie bij voor de dressing. Spoel en droog alle kruiden en de rucola. Snipper het basilicum, de peterselie en een handje rucola fijn en meng er de olie van de zongedroogde tomaatjes onder. Fris de dressing op met citroensap naar smaak.

 2. 2

  Kook de vegetarische gevulde pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, spoel hem onder koud water en lepel er meteen de kruidige dressing en de zongedroogde tomaatjes onder. Hak de gerookte amandelen grof.

 3. 3

  Verhit een grillpan. Kruid de plakjes courgette en aubergine met de rozemarijn, de oregano en zout en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze aan beide kanten in de grillpan. Schep de gegrilde groenten voorzichtig onder de ravioli. Werk de salade af met de burratini, de rest van de rucola, het extra basilicum en de gerookte amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gevulde pasta met gegrilde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!