Recept

Ovengebakken puntpaprika’s met driekazenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de puntpaprika’s. Halveer ze in de lengte, maar snij ze niet volledig door want je moet ze kunnen vuleln. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes met een scherp mesje.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de geitenkaas, de ricotta en de geraspte oude kaas. Voeg de dille en de knoflook toe en breng het mengsel op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer goed onder elkaar.

  3. 3

    Vul de puntpaprika’s met het kaasmengsel. Leg de gevulde paprika’s in een ovenschaal, bedruppel ze met olijfolie en bak ze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven, tot de paprika’s zacht zijn en de kaas licht begint te kleuren.

  4. 4

    Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin. Strooi vlak voor het serveren de geroosterde pijnboompitten over de paprika’s.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengebakken puntpaprika’s met driekazenvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!