Recept

Aardbeientartelettes van Ilse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk fruittaartje voor Moederdag van Ilse! 

bereiding
 1. 1

  Meng de boter met de fijne kristalsuiker, het zakje vanillesuiker, de patisseriebloem tot een homogeen deeg en kneed goed door. Vorm het deeg tot een cilindervorm.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd plakken van het deeg. Rol het deeg uit op een proper, met bloem bestoven werkvlak, tot een deegrondje van ongeveer ½ cm dik. Leg het in de tartelettevormpjes en druk aan. Leg in elk vormpje wat bakpapier en bakbonen. Zet gedurende 15 minuten in de oven.

 3. 3

  Verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Verwijder bakpapier en bakbonen en bak nog 2 tal minuten verder tot het deeg dat onder het bakpapier zat ook droog is. Laat afkoelen en ontvorm de gebakjes.

 4. 4

  Neem 50 ml melk van de 500 ml en los er het puddingpoeder in op. Verwarm de rest van de melk met de suiker. Roer er als de melk begint te roken het vanille-papje erdoor en roer goed met een garde tot de pudding begint te dikken. Doe de pudding in een plastic spuitzak en laat afkoelen.

 5. 5

  Halveer ondertussen de aardbeien. Warm de aardbeiengelei op in de microgolfoven. Spuit wat van de vulling in de afgekoelde kruimeldeeggebakjes. Leg er de aardbeien op, borstel in met de aardbeiengelei en strooi er de pistache over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!