Recept

Aardbeientaart van Ilse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een echte klassieker in de Belgische keuken. Aardbeien van een goede kwaliteit en deze zelfgemaakte banketbakkersroom maken deze aardbeientaart onweerstaanbaar.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm Ø 28 cm diameter met bakpapier en bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg er opnieuw een vel bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Bak het deeg gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier en de baknikkers en bak het deeg nog 10 minuten verder. Laat de bodem afkoelen in de vorm.

 2. 2

  Breng voor de banketbakkersroom de melk aan de kook in een steelpannetje. Klop met een garde de eierdooiers en de suiker tot een witte schuimige massa. Voeg er eerst een beetje warme melk bij en roer los. Giet er al roerend de rest van de melk bij.

 3. 3

  Meng de maïzena met een beetje water of melk. Doe het mengsel in het steelpannetje en laat op een zacht vuurtje al roerend indikken. Let op: het eimengsel mag niet koken ,anders schift het. Giet onmiddellijk over in een andere kom en laat afkoelen.

 4. 4

  Roer de aalbessengelei los op een zacht vuurtje en laat afkoelen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem en schik er de aardbeien op. Bortsel de aalbessengelei over de aardbeien.

 5. 5

  Klop net voor het serveren de room stijf met een eetlepel bloemsuiker. Spuit als afwerking enkele roosjes slagroom op de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!