Recept

Moederdaghapjes van Ilse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Leuke hapjes om samen met je kinderen te maken voor Moederdag! 

Voor de hartjesspiesjes met kerstomaat en minimozz
 1. 1

  Snijd de kerstomaten schuin middendoor. Maak een halve draaibeweging, zo vormt het kerstomaatje zich tot een hartjesvorm.

 2. 2

  Prik een blaadje basilicum, een bolletje mozzarella en het tomatenhartje op een prikker, steek er nog een bolletje mozzarella en basilicumblaadje op. Herhaal tot alle bolletjes mozzarella opgewerkt zijn. Kruid nog met peper en zout.

 3. 3

  Leg de spiesjes op een bordje of gebruik satéstokjes en steek ze in een glazen bokaal, samen met de zalm-kwarteleitjes.

Voor de kwarteleitjes in zalm gerold op een spiesj
 1. 1

  Snijd 4 reepjes van de gerookte zalm. Leg er een basilicumblaadje en gepeld kwarteleitje op, rol op en steek vast met een satéprikker. Strooi er een beetje gehakte dille over.

 2. 2

  Doe de rest van de zalm in een blendertje en hak grof. Meng met de mayonaise en de rest van de dille. Breng op smaak met peper.

 3. 3

  Halveer de overige 4 kwarteleitjes. Lepel er wat van de zalmsalade op en zet het kapje van het kwarteleitje er terug op, steek vast op een satéprikker.

 4. 4

  Vul de bodem van een hoog glas met ongekookte bonen. Steek er de verschillende hapjes met kwartelei en zalm in. Zet als een boeketje bloemen op de aperitieftafel. Indien gewenst steek je ook de satéspiesjes met mozzarella en tomaat er ook bij voor een nog rijker eetbaar boeket.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!