Recept

Dorade met limoen en venkelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke visgerecht à la Pascale Naessens!

Extra smaak: korianderzaadjes zijn erg intens van smaak. Zeker als je ze roostert, zorgen ze voor een lekkere extra.

Toptip! Deze vis is ook heerlijk met een licht sausje van koksmelk en Thaise groene currypasta erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de rode ui. Snij de helft in halve maantjes, snipper de rest fijn. Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn, eventueel zonder de zaadjes.

  2. 2

    Bedruppel een ovenschaal of bakplaat met olijfolie en leg de dorade hierop. Snij de limoenen doormidden. Snij 1 halve limoen in schijfjes. Schik de schijfjes in de buik van de dorade samen met de halve maantjes rode ui, de chilipeper en enkele takjes koriander. Bedruppel de dorade met olijfolie en gaar hem dan 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de venkel schoon en snij ze in blokjes. Hou het loof bij. Stort de venkel op een schaal met de gesnipperde rode ui en pers er de overige limoenen over uit. Kruid de venkel met peper en zout, doe er de korianderzaadjes, wat venkelloof en wat olijfolie bij en meng alles goed om.

  4. 4

    Haal de dorade uit de oven en leg ze op de venkelsalade. Werk het gerecht af met de rest van de koriander en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dorade met limoen en venkelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!