Recept

Aziatische kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef voor wat meer pit nog extra ringetjes chilipeper bij deze spiesjes. 

bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Halveer de citroengrasstengels in de lengte. Haal met een scherp mesje het witte deel uit de stengel. Doe het samen met de chilipeper, de knoflook, de helft van de koriander, de geraspte gember, de honing, de vissaus, de rijstazijn en de maïsolie in een blender en mix fijn tot een pasta. Breng de pasta op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Snij de kip in fijne repen en prik de reepjes op de stengels citroengras. Leg ze op een bord en verdeel er de pasta over. Dek de spiesjes af met vershoudfolie en laat ze 1 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Bak de spiesjes krokant en gaar in een grillpan. Besprenkel de plakjes avocado met het citroensap. Serveer de spiesjes met de plakjes avocado, een partje limoen, een handvol kroepoek en de rest van de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatische kipspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!