Recept

Omeletkuikentjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Schattige kuikentjes gemaakt van opgerolde omelet. 

Tip: Voor een gelijkmatig effect kun je de omelet in een ­sushimatje rollen, zodat de laagjes strakker tegen elkaar plakken. Doe er aan de uiteinden elastiekjes rond en laat de omelet 30 minuten ­rusten. Let hierbij wel op dat je de ovale vorm van de omelet behoudt. Het sushimatje zorgt ook voor een mooie gekartelde structuur aan de buitenkant van de omelet.

bereiding
 1. 1

  Klop de eieren los in een kom en voeg een scheutje water toe. Kruid ze met peper en zout. Vet een kleine koekenpan in met 1 eetlepel arachideolie. Verwam de olie op een middelhoog vuur en giet dan een dun laagje van het eimengsel in de pan. Wanneer het ei begint te stollen – het hoeft nog niet volledig gebakken te zijn – rol je het op naar één kant van de pan.

 2. 2

  Doe opnieuw 1 eet­lepel olie in de pan. Verschuif het omelet-rolletje even zodat je de hele pan kunt invetten en leg het dan weer tegen de rand van de pan.

 3. 3

  Giet opnieuw een dun laagje van het ­eimengsel in de pan en til de pan een beetje op zodat het mengsel onder de al opgerolde omelet vloeit.

 4. 4

  Herhaal stap 2 en 3 tot het volledige eiermengsel op is en je een opgerolde omelet hebt.

 5. 5

  Snij de omeletrol in stukjes van een 2-tal centimeter. Leg elk stukje op zijn zij. Snij uit de paprika hanenkammetjes en uit de wortel snaveltjes. Werk er de kuikentjes mee af en druppel er met een saté- stokje oogjes van hoisinsaus op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Omeletkuikentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!