Geroosterde krieltjes met balsamico-uien
bereiding
-
1
Verhit de oven op 200°C. Spoel en halveer de krieltjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet ze met 2 eetlepels olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-
2
Pel en halveer de rode uien. Schik de uien op een ovenplaat met de bolle kant naar beneden. Overgiet ze met 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid ze met peper en zout. Bak de aardappelen en de rode uien 35 à 40 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Schep de aardappelen af en toe om.
-
3
Maak intussen de dressing. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng de zure room met de citroenschil en het citroensap. Kruid de dressing met peper en zout.
-
4
Spoel en snipper de dille en de peterselie. Verdeel de zureroomdressing over de borden en schik er de geroosterde aardappelen en rode ui op. Werk ze af met de gesnipperde kruiden en eventueel nog een scheutje olijfolie.