Recept

Taartjes van croissantdeeg met courgette en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als aperitiefhapje. Croissantdeeg wordt verpakt in handige blikjes en vind je in de koel-afdeling van haast elke supermarkt.

Voor dit recept heb je 4 kleine taartvormpjes van 12 cm diameter nodig.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel de courgette en snij er met een dunschiller fijne plakjes van. Pel en pers de knoflook. Meng de courgetteplakjes met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Rol het croissantdeeg open en rol het met een deegrol iets platter. Snij er 4 vierkantjes uit die iets groter zijn dan de bakvormpjes. Vet de bakvormpjes in met boter. Duw het deeg in de ingevette bakvormpjes. Bedek ze met een stukje bakpapier en beleg dat met bakbonen. Bak de bodempjes 10 minuten blind in de oven. Haal ze uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak ze nog eens 4 minuten in de oven.

  3. 3

    Beleg de bodempjes met de plakjes zalm, de halve tomaatjes en de plakjes courgette. Wrijf de randjes van het deeg in met de losgeklopte eidooier. Bak de taartjes nog 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de taartjes warm, lauw of koud. Werk ze af met de zure room en de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes van croissantdeeg met courgette en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!