Recept

Ricotta-courgette-pancakes met gekonfijte ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit pancake-hapje is ook lekker met een lepeltje cottagecheese, wat gesnipperde dille en enkele plakjes gerookte zalm erbij.

bereiding
  1. 1

    Rasp de courgette, doe ze in een vergiet en strooi er zout over. Laat ze 10 minuten uitlekken en druk het vocht eruit.

  2. 2

    Konfijt de ui. Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Stoof ze aan in wat olijfolie. Blus de ui met de rodewijnazijn en voeg de suiker toe. Laat de ui op een zacht vuurtje karamelliseren.

  3. 3

    Snipper het basilicum, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Meng de eieren met de geraspte citroenschil, het gesnipperde basilicum, de parmezaan, peper en zout. Roer de bloem en het bakpoeder samen met de ricotta door het eimengsel. Schep er de uitgelekte courgette door.

  4. 4

    Verhit een diepe pan met olijfolie. Schep er met een eetlepel wat deeg in en druk dat lichtjes aan. Laat voldoende ruimte tussen de pancakes. Bak de pancakes in delen op een middelmatig vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer de pancakes met de gekonfijte rode ui. Werk ze af met de basilicumblaadjes en geef er de zure room bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricotta-courgette-pancakes met gekonfijte ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!