Recept

Ribbetjes met chips van zoete aardappel en geroosterde rode biet

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heerlijk, deze ribbetjes!

Tip! Met maïszetmeel kun je de zoete aardappel lekker krokant bakken!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de marinade. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de marinade en bewaar ze in een afsluitbare pot.

 2. 2

  Snij de rode bieten in kwartjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid ze met peper, zout en de rozemarijn en sprenkel er olijfolie over. Zet ze even aan de kant.

 3. 3

  Borstel de ribbetjes in met de marinade. Leg de gemarineerde ribbetjes in de oven. Rooster de ribbetjes eerst 10 minuten op een hoge temperatuur. Verlaag dan de oventemperatuur naar 180°C. Zet de rode bietjes bij de ribbetjes in de oven en bak ze samen nog 25 minuten in de oven. Strijk de ribbetjes regelmatig in met de rest van de marinade.

 4. 4

  Spoel ondertussen de zoete aardappelen en snij ze zonder te schillen in flinterdunne plakjes. Wentel de plakjes door het maïszetmeel. Bak ze krokant in wat olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zeezout over.

 5. 5

  Maak de veldsla schoon. Haal de ribbetjes en de rode biet uit de oven. Serveer de ribbetjes met de chips van zoete aardappel, de geroosterde bietjes en wat veldsla. Werk het gerecht af met een takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ribbetjes met chips van zoete aardappel en geroosterde rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!