Recept

Ribbetjes in de oven met warme bonensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris gerecht uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi de ribbetjes met het grof zout en laat een half uur trekken. Spoel af en zet de ribbetjes samen met de gevogeltebouillon 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Bereid de marinade. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat inkoken en verdeel over de ribbetjes. Laat een halfuurtje intrekken.

  3. 3

    Blancheer intussen de edamame, de boontjes en de snijbonen enkele minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schil de zoete aardappelen en snij in hapklare stukken.

  4. 4

    Zet de temperatuur op 180°C. Bestrijk de ribbetjes net voor het garen nog eens met de marinade en gaar 40 à 45 minuten in de oven. Bestrijk ze na 25 minuten nog eens met de marinade en schik er de stukjes zoete aardappel, de boontjes, edamame en snijbonen bij. Snij de lente-uitjes in de lengte in de helft en schik ze erbij. Bak alles samen nog eens zo'n 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de schotel uit de oven, bestrooi de ribbetjes met sesamzaadjes en werk af met enkele takjes koriander. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ribbetjes in de oven met warme bonensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!