Recept

Gele viscurry met bloemkool, sojascheuten en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Voeg de sojascheuten pas op het allerlaatste moment toe aan de curry, je wilt namelijk dat die nog lekker knapperig zijn.”

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneus het citroengras. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de sjalot. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes.

  2. 2

    Verhit arachideolie in een stoofpot en fruit de gember en de sjalot. Voeg het gekneusde citroengras en de bloemkoolroosjes toe, samen met de gele currypasta en het kerriepoeder. Schep goed om tot alle geuren vrijkomen. Blus met de kokosmelk, verkruimel het bouillonblokje erbij en leng de curry aan met kokend water tot de groentjes onderstaan. Laat 5 minuten op hoog vuur inkoken.

  3. 3

    Zet het vuur zachter en leg de diepgevroren stukjes vis op de curry. Laat de curry 5 à 7 minuten afgedekt op een zacht vuur sudderen. Spoel en droog de spinazie. Voeg de laatste minuut de erwtjes, de spinazie en de sojascheuten toe.

  4. 4

    Verdeel de viscurry over de kommetjes en geef er de rijst bij. Werk het gerecht af met de gesnipperde koriander, de gehakte pistachenoten en de zwarte sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gele viscurry met bloemkool, sojascheuten en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!