Recept

Huisgemaakte vol-au-vent

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Citroensap is een vaste smaak-maker in een zelfgemaakte vol-au-vent. De citroen geeft een welkome zure toets aan het romige sausje en zorgt voor een fris resultaat.

bereiding
 1. 1

  Maak eerst de bouillon. Snij de groenten grof en fruit ze aan in de olie of boter. Leg de kip samen met de tijm, het laurierblaadje, de steranijs, de peperbolletjes en eventueel het zout op de gestoofde groenten. Zet alles onder met 2 liter water en breng aan de kook. Zet, zodra het water kookt, het vuur zachter en laat de bouillon 1 à 1.30 uur trekken onder deksel, op een zacht vuur.

 2. 2

  Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Hou 500 milliliter apart voor de vol-au-vent en bewaar de rest in porties voor later.

 3. 3

  Rol balletjes van het gehakt en kook ze in de bouillon tot ze komen bovendrijven. Haal ze eruit. Pluk het kippenvlees van het karkas.

 4. 4

  Smelt de boter in een grote stoofpot, voeg de bloem toe en laat die even bakken. Blus met de bouillon en laat de saus wat inkoken. Snij de champignons in plakjes en doe ze samen met de gehaktballetjes in de pot. Voeg ook de room en de kip toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Strooi er net voor het serveren de peterselie over. Lekker met puree en bladerdeegmaantjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Huisgemaakte vol-au-vent

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!