Recept

Tuinkerssoep uit de soepmaker

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een supersimpel maar pittig soepje, en extra snel klaar in de soepmaker. Zonder zo'n toestel kan het trouwens ook: in een soeppan laat je de soep 15 minuten zachtjes koken.

Tip: de hoeveelheid water die je moet toevoegen, kan variëren volgens het type soepmaker dat je hebt. Vul ‘m in elk geval niet boven het streepje. Is de soep wat te dik, voeg dan als ze klaar is nog wat warm water toe en mix eventueel nog eens door (als dat kan met jouw soepmaker) om alles goed te mengen. Is ze te dun, voeg dan de volgende keer iets meer groenten toe.

bereiding
 1. 1

  Knip de tuinkers af en spoel goed. Hou ¼ opzij voor de garnering van de soep. Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen (het zachtste stuk van het groene gedeelte mag er ook bij). Schil de aardappel en snij ‘m in blokjes. Spoel de spinazie en snij ‘m in reepjes.

 2. 2

  Doe de tuinkers, de ui, de prei en de aardappel met de kippenbouillon in de soepmaker. Overgiet met 700 ml water of tot aan het streepje.

 3. 3

  Selecteer het programma voor gladde soep en duw op start.

 4. 4

  Proef wanneer de soep klaar is, kruid met peper en zout en doe de spinazie in de hete soep. Laat een minuutje staan tot de spinazie zacht is en mix dan nog even goed door.

 5. 5

  Serveer de soep afgewerkt met een toefje tuinkers en een scheutje room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tuinkerssoep uit de soepmaker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!