Recept

British pie met prei, pompoen en worstjesvlees

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dit gerecht doet denken aan een quiche, maar bevat geen eieren. Het is een variant op een klassieke British pie en een echte gezinsfavoriet.

Tip: je kunt deze taart makkelijk veggie maken met veggie worstjes of gehakt. Wil je ze vegan? Gebruik dan ook plantaardige room. Goed om te weten: de meeste rollen kant-en-klaar bladerdeeg uit de winkel zijn vegan.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de preiwitten schoon en snij ze in stukjes. Snij het vruchtvlees van de butternut in blokjes.

 2. 2

  Stoof de prei met de butternut aan in de olijfolie in een lage oven-vaste stoofpot en kruid de groenten met peper en zout. Duw het vlees in kleine balletjes uit de worstjes en laat ze meestoven tot alles mooi gaar is.

 3. 3

  Verbrokkel de groentebouillon bij het vlees en de groenten en voeg een scheutje water en de room toe. Laat stoven tot het blokje is opgelost en meng alles even om.

 4. 4

  Rol het bladerdeeg uit en snij er een cirkel ter grootte van de stoofpot uit. Leg de deegcirkel op de vulling. Snij uit de restjes deeg met een scherp mesje enkele blaadjes en rol er ook een paar balletjes van.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

British pie met prei, pompoen en worstjesvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!