Recept

Quiche met rode biet, pastinaak, peer en comté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou je van zoete smaken, dan is deze quiche iets voor jou.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve de extra bloem en boter, in een mengkom. Kneed het mengsel met de keukenrobot of met de hand tot een mooi deeg. Dek het af met vershoudfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet een taartvorm van 11 x 35 cm in met de extra boter en bestuif het met de extra bloem. Leg het deeg in de vorm en duw het goed aan. Verwijder het overtollige deeg door met een deegrol over de randjes te rollen, maar hou dat deeg bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een vel bakpapier op. Leg er dan bakparels of gedroogde kikkererwten op en bak de quiche 20 minuten blind in de oven.

  3. 3

    Haal de quiche uit de oven, verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier.

  4. 4

    Boen de pastinaak schoon en snij hem in repen. Giet het sap van de rode bietjes weg en snij de rode bieten in stukjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes. Meng de eieren met de room en de geraspte comtékaas. Kruid het ei-roommengsel met peper en zout.

  5. 5

    Schik de stukken peer, pastinaak en rode biet op de voorgebakken taartbodem. Giet er dan het eimengsel over (misschien heb je niet alles nodig). Vul de vorm niet helemaal, zodat de quiche tijdens het bakken niet overloopt. Strooi er de rozemarijn over.

  6. 6

    Rol het restje deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er sterretjes uit. Leg ze boven op de quiche. Bak de quiche zo’n 45 minuten in de oven tot ze mooi gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met rode biet, pastinaak, peer en comté

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!