Recept

Quiche met notenkorst en rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke quiche met een bodem van gemalen noten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Doe de walnoten en het amandelpoeder in de blender en hak heel fijn. Meng met de koude boter, de gemalen parmezaan, 1 ei, ½ koffielepel zout en een snuifje peper. Kneed tot een egaal deeg en zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Schil de rode bietjes en snij ze in parten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rist de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de bietjes, kruid met peper en zout en zet 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte, beboter en bebloem een bakblik en bekleed het met het deeg. Leg er bakpapier en bakbonen op en bak blind gedurende 15 minuten. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat kort afkoelen.

  4. 4

    Pel de sjalotjes en snij ze in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de sjalot op een zacht vuur gaar. Blus met een scheutje balsamicoazijn en laat inkoken.

  5. 5

    Snij de brie in plakken. Klop de eieren los met de room, peper en zout.

  6. 6

    Beleg de bodem met rode bietjes, gebakken sjalot en brie. Overgiet met het roommengsel, beleg met een takje tijm en zet 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met notenkorst  en rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!