Recept

Zalmchowder met gebakken aardappelschijfjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een chowder is een van oorsprong Amerikaanse romige soep op basis van room, maïs en vis of zeevruchten. In sommige staten wordt de chowder traditioneel in een groot rond witbrood geserveerd. Zeker de moeite waardals je eens wilt uitpakken tijdens een winter-borrel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de zalm op een met bakpapier beklede ovenplaat en kruid hem met peper en zout. Sprenkel er olijfolie over en zet hem 15 à 18 minuten in de oven. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook ze beetgaar in 8 à 10 minuten.

  2. 2

    Laat de maïs uitlekken. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de boter in een kookpot en fruit de uien en de tijm tot de ui begint te kleuren. Zet het vuur zachter en laat de ui 15 minuten karamelliseren.

  3. 3

    Voeg de bloem en de knoflook toe. Roerbak kort en blus al roerend met de witte wijn en de kippenbouillon. Voeg de maïs toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur dan wat zachter en laat de soep 10 minuten onder deksel tegen de kook aan sudderen.

  4. 4

    Bak ondertussen de gekookte aardappelschijfjes krokant in wat boter. Voeg de room toe aan de soep en breng ze op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Trek de zalmfilet in repen uit elkaar en voeg ze toe aan de soep. Werk de soep af met de gebakken aardappelschijfjes, de chiliringen en de bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmchowder met gebakken aardappelschijfjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!