Recept

Witloof-roodlofsalade met gemarineerde champignons en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Parijse champignon is de klassieker onder de paddenstoelen: wit van kleur, knapperig van structuur en een echte allemansvriend. Maak er deze verrassende wintersalade mee.

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon en snij de grote champignons in tweeën. Verwarm een scheutje olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook 2 minuten. Blus met 50 ml water en voeg de balsamicoazijn, het verkruimeld bouillonblokje, de honing en de rozemarijn toe. Breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat de champignons in het vocht afkoelen.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en bak ze in olie glazig. Blus de pan met het vocht van de gemarineerde champignons en laat wat inkoken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat wat afkoelen.

  3. 3

    Kook de graantjes gaar zoals vermeld op de verpakking, giet de graantjes af. Trek de blaadjes los van het witloof en roodlof. Verdeel ze over de borden en schep er de graantjes op. Bedruppel met het sausje. Schep er nu de champignons op en verdeel er de feta over. Werk af met de takjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof-roodlofsalade met gemarineerde champignons en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!