Recept

Tarte tatin met witloof en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend hartig taartje met witloof, feta en noten. 

bereiding
  1. 1

    Verwijder de kern uit het witloof en snij de stronkjes overlangs in de helft. Smelt een lepel boter in een diepe pan en laat de stronkjes witloof bruin kleuren langs beide kanten. Kruid met peper en zout en giet er een scheutje water bij. Stoof het witloof 20 minuten met het deksel op de pan. Haal de stronkjes uit de pan en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een pannetje op het vuur met de suiker en laat de suiker voorzichtig smelten tot karamel . Let op, niet roeren in de karamel.

  3. 3

    Schik de stronkjes witloof met de snijkant naar beneden in de ingevette taartvormpjes. Overgiet met de zelfgemaakte karamel en bedek met het bladerdeeg. Klop het ei los, giet er een scheutje water bij en bestrijk de taartjes ermee. Bak de taartjes in 20 minuten gaar en krokant in de hete oven.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de vorm en draai om. Hak de nootjes grof, rooster ze krokant en bestrooi de tarte tatins ermee. Werk af met enkele plukjes verse tijm en geef er wat gebrokkelde feta bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin met witloof en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!