Recept

Gehaktovenschotel met puree, blauwe kaassaus en preistronkjes in rauwe ham gewikkeld

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker met een twist. Liever een vervanger voor de blauwe kaas? Een pittige cheddar of gruyère geven een zachtere toets aan dit gerecht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Voeg 150 ml melk en 50 g roomboter toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. 2

    Snij de preistronken in de lengte door en spoel grondig. Omwikkel elke preistronk met een plakje rauwe ham.

  3. 3

    Leg de preistronken met ham in een braadslede bekleed met bakpapier. Druppel er de olijfolie over en kruid met peper en zout. Bak de prei 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Verhit 20 g roomboter in een braadpan en bak het varkensgehakt tot het gaar is. Voeg zout en peper toe.

  5. 5

    Maak de kaassaus: smelt 20 g boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed. Voeg geleidelijk de resterende 300 ml melk toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen. Verkruimel de helft van de blauwe kaas, voeg toe en roer tot hij is gesmolten. Voeg mosterd, worcestersaus, peper en zout toe naar smaak.

  6. 6

    Verdeel de puree op de bodem van de ovenschaal. Lepel er het gebakken varkensgehakt boven. Giet er de helft van de kaassaus over. Schik de preistronkjes in het midden en kruimel er de rest van de blauwe kaas over.

  7. 7

    Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de walnoten grof. Haal de ovenschotel uit de oven en werk af met walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktovenschotel met puree, blauwe kaassaus en preistronkjes in rauwe ham gewikkeld

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!