Recept

Red velvet muffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ze zijn rood, maar smaken naar chocolade. Ontdek het geheim van red velvet muffins!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinblik of vet het muffinblik in met olie en bestuif het met bloem tegen het kleven.

  2. 2

    Meng de bloem, de suiker, het cacaopoeder, het bak­poeder, de baking soda en een snuifje zout in een kom.

  3. 3

    Meng in een andere kom de karnemelk, de plantaardige olie, de azijn, het vanille-­extract, de rode voedingskleurstof en het ei. Meng goed. Giet de natte ingre-diënten bij de droge en roer tot alles goed ­gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, want dat kan tot taaie muffins leiden.

  4. 4

    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot ongeveer 2/3. Bak de muffins 15 à 18 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Klop ondertussen de roomkaas en de boter samen tot een glad en romig mengsel. Voeg het vanille-extract toe en klop weer. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot het glazuur glad is.

  6. 6

    Spuit het glazuur op de afgekoelde muffins. Decoreer ze met extra kerstdecoratie.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Red velvet muffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!