Recept

Brownies van pure chocolade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze lekkernij uit de Verenigde Staten heeft de laatste twintig jaar onze harten veroverd. Een brownie kun je makkelijk inpakken om als vieruurtje mee te nemen. Om die reden zijn ze meer dan honderd jaar geleden ook uitgevonden in een Amerikaans hotel. Een goede brownie is lekker kleverig vanbinnen en wordt altijd van chocolade gemaakt, het liefst zo puur mogelijk. De laatste jaren veroveren trouwens ook brownies van witte chocolade, de zogenaamde 'blondies', de markt.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade met de boter in de microgolfoven of au bain-marie. Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een glanzende dikke massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

 2. 2

  Schep de gesmolten chocolade voorzichtig onder het ei-suikermengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en schep samen met het amandelpoeder luchtig door.

 3. 3

  Doe het beslag in de ingevette en met bloem bestrooide bakvorm van 20x20 cm. Bak de brownie 18 à 20 minuten in de oven.

 4. 4

  Laat de brownie eerst in de vorm afkoelen en daarna omgekeerd op een rooster. Snij de brownie in 9 of 16 stukken. Bestrooi voor het serveren met het cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brownies van pure chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!