Pastaschelpen met pompoencrème in arrabbiatasaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Hussel de pompoen, de geriste tijm, de salie en de ui onder elkaar met olijfolie, peper en zout en stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.
-
2
Kook de pastaschelpen beetgaar in lichtgezouten water en giet ze af. Meng er een beetje olijfolie onder zodat de schelpen niet aan elkaar gaan kleven.
-
3
Haal de salie en de tijm uit de pompoen. Mix de pompoenblokjes met de ricotta en kruid de crème met peper, zout en paprikapoeder. Lepel de vulling in de pastaschelpen.
-
4
Lepel een bodempje arrabbiatasaus in een ovenschaal en leg er de pastaschelpen in. Lepel de rest van de tomatensaus erbij en gaar de pasta 15 à 20 minuten in de oven. Werk de pastaschelpen af met de extra salie en serveer.