Recept

Pastaschelpen met pompoencrème in arrabbiatasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Ook lekker: meng enkele lepels kant-en-klare pesto onder de pompoencrème. Wie er toch graag vlees bij eet, kan de pastaschelpen nog afwerken met krokant gebakken ham.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Hussel de pompoen, de geriste tijm, de salie en de ui onder elkaar met olijfolie, peper en zout en stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de pastaschelpen beetgaar in lichtgezouten water en giet ze af. Meng er een beetje olijfolie onder zodat de schelpen niet aan elkaar gaan kleven.

  3. 3

    Haal de salie en de tijm uit de pompoen. Mix de pompoen­blokjes met de ricotta en kruid de crème met peper, zout en paprika­poeder. Lepel de vulling in de pastaschelpen.

  4. 4

    Lepel een bodempje arrabbiatasaus in een ovenschaal en leg er de pastaschelpen in. Lepel de rest van de tomatensaus erbij en gaar de pasta 15 à 20 minuten in de oven. Werk de pasta­schelpen af met de extra salie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met pompoencrème in arrabbiatasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!