Recept

Kroketjes van boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eens geen kaaskroketjes als voorgerecht, maar kroketjes gemaakt van het lekkerste uit het bos!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui heel fijn, plet de look en hak de boschampignons fijn. Stoof de ui in een scheut olijfolie op een zacht vuur gaar, voeg de look en champignons toe en bak ze gaar, kruid met peper en zout en laat afkoelen op keukenpapier.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes voor in koud water. Splits de eieren (bewaar de eiwitten voor het paneren).

  3. 3

    Smelt de boter en voeg de bloem toe, laat 1 minuut al roerend bakken, voeg de melk geleidelijk aan toe en roer tot een dikke roux. Neem de pan van het vuur en voeg de room, 2 eidooiers en de goed uitgeknepen gelatine toe. De derde eidooier gebruik je niet. Roer goed om. Meng de kaas en de ui-champignonmengeling erdoor, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Leg plasticfolie in een bakvorm of bewaardoos, stort hier het deeg in en dek af. Laat enkele uren tot een nacht opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Vorm met vochtige handen bolletjes, rechthoekjes of worstjes van het deeg. Wentel ze eerst door de bloem, dan door de opgeklopte eiwitten en eindig met panko of paneermeel. Laat ze nog 1 uur of langer opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Meng voor de dressing het sap van de citroen met 1 koffielepel graanmosterd en 3 eetlepels olijfolie en besprenkel de salade ermee. Frituur de kroketjes en serveer met ’n toefje bladsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kroketjes van boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!