Recept

Wijting met knoflookspruitjes en boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wijting is op z'n lekkerst in de winter. Combineer 'm dus met wintergroenten van bij ons, zoals deze knoflookspruitjes.

Wist je trouwens dat wijting familie is van de kabeljauw? Hij is minstens even lekker én iets goedkoper - mooi meegenomen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon. Halveer ze, kneus de knoflook en leg de spruitjes samen met de knoflook op een bakplaat. Kruid met peper, zout en venkelzaad. Besprenkel met olijfolie en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om, tot de spruitjes beetgaar zijn.

  2. 2

    Maak ondertussen de boschampignons schoon. Snij grotere champignons eventueel doormidden. Verhit een pan met boter en olijfolie en bak de champignons goudbruin. Kruid vervolgens met de verse tijm, peper en zout.

  3. 3

    Verhit opnieuw een pan met boter en olijfolie. Dep de wijting droog, bak goudbruin in de pan en kruid met peper en zout. Leg de vissen de laatste minuten nog bij de spruitjes in de oven.

  4. 4

    Serveer de wijting met de spruitjes en de boschampignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wijting met knoflookspruitjes en boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!