Recept

Ovenprei met boschampignons, burrata en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht maak je op één bakplaat. Veel smaak, weinig afwas! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de stengels prei in de lengte, spoel ze onder stromend water en snij ze telkens in 3 gelijke stukken. Leg de helften in een braadslee en overgiet ze met 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog 10 minuten tot de prei goudbruin is.

  2. 2

    Bak intussen de champignons in hete olijfolie en pers er de knoflook bij. Hak de pistaches en de peterselie grof.

  3. 3

    Haal de prei uit de oven. Schik de stukken op een schaal en verdeel er de boschampignons over. Leg er de burrata bij en snij die lichtjes in. Werk af met de pistachenootjes en peterselie. Kruid met peper en zout en besprenkel eventueel met gerookte olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenprei met boschampignons, burrata en pistaches
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de stengels prei in de lengte, spoel ze onder stromend water en snij ze telkens in 3 gelijke stukken. Leg de helften in een braadslee en overgiet ze met 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog 10 minuten tot de prei goudbruin is.

  2. 2

    Bak intussen de champignons in hete olijfolie en pers er de knoflook bij. Hak de pistaches en de peterselie grof.

  3. 3

    Haal de prei uit de oven. Schik de stukken op een schaal en verdeel er de boschampignons over. Leg er de burrata bij en snij die lichtjes in. Werk af met de pistachenootjes en peterselie. Kruid met peper en zout en besprenkel eventueel met gerookte olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!