Koolrabi met andijvie, prei en wijting
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koolrabi met andijvie, prei en wijting

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker Belgisch.

Wijting kun je vervangen door een andere heerlijke witte Noordzeevis die in augustus in het seizoen is. Denk aan heek, schelvis of koolvis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de koolrabi’s en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water.

  2. 2

    Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen. Snij er het hoedje af, schep er voorzichtig het vruchtvlees uit en snij het in kleine blokjes.

  3. 3

    Fruit de helft van de sjalot met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg het vruchtvlees, de andijvie en de prei toe en kruid met peper en zout. Roerbak 2 minuten, voeg de hazelnoten toe en meng.

  4. 4

    Schep het groentemengsel in de koolrabi’s en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Bak de rest van de sjalot glazig in boter. Blus met de bouillon, voeg de roomkaas toe en kruid met peper en zout. Laat de kaas rustig smelten. Leg er de visfilets bij en laat op een zacht vuur garen. Voeg de linzen toe en laat even mee opwarmen.

  6. 6

    Serveer de gevulde koolrabi's met de visfilets en werk af met de peterselie en peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de koolrabi’s en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water.

  2. 2

    Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen. Snij er het hoedje af, schep er voorzichtig het vruchtvlees uit en snij het in kleine blokjes.

  3. 3

    Fruit de helft van de sjalot met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg het vruchtvlees, de andijvie en de prei toe en kruid met peper en zout. Roerbak 2 minuten, voeg de hazelnoten toe en meng.

  4. 4

    Schep het groentemengsel in de koolrabi’s en bestrooi ze met paneermeel. Zet ze in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Bak de rest van de sjalot glazig in boter. Blus met de bouillon, voeg de roomkaas toe en kruid met peper en zout. Laat de kaas rustig smelten. Leg er de visfilets bij en laat op een zacht vuur garen. Voeg de linzen toe en laat even mee opwarmen.

  6. 6

    Serveer de gevulde koolrabi's met de visfilets en werk af met de peterselie en peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.