Recept

Tartaar van zeebaars met pompelmoes, zure room en kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hapje in een glaasje ziet er altijd feestelijk uit. Deze vistartaar van Ilse is perfect voor kerst.

Ilse maakte dit hapje voor Libelle Live Kerst. Je kunt de uitzending hier herbekijken.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompelmoes. Snij de pompelmoes tussen de vliezen door in partjes. Vang ook het sap op. Snij ongeveer 1/3 van de pompelmoes in kleine blokjes.

  2. 2

    Snij de zeebaars in kleine blokjes. Meng de zeebaars met de pompelmoesblokjes, 2 el pompelmoessap, de gehakte dille, 2 el limoensap, 1 el olijfolie en 2 el kappertjes. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over glaasjes. Laat 15 minuten marineren in de koelkast.

  4. 4

    Meng ondertussen de zure room met de mierikswortelcrème en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Lepel wat van de zure room op de tartaar, werk af met een stukje pompelmoes, een appelkappertje en een takje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartaar van zeebaars met pompelmoes, zure room en kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!