Recept

Tartaar van maatjes met appel, komkommer en wasabi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hapje in een glaasje, dat ziet er altijd goed uit. 

Voor een extra pittig effect leg je nog een klein mespuntje wasabi boven op de crème.

bereiding
  1. 1

    Snij de maatjes in blokjes van 1/2 cm. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij hem zonder te schillen in even grote blokjes als de maatjes. Spoel de selder en snij ook die in kleine blokjes.

  2. 2

    Snij 1 stuk van 8 cm van de komkommer, verwijder de zaadjes en snij het stuk in staafjes. Schil de rest van de komkommer, verwijder de zaadjes en snij hem in kleine blokjes. Spoel de radijzen en snij ze in fijne plakjes.

  3. 3

    Meng de blokjes appel, selder, komkommer en maatjes onder elkaar. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de zure room met de wasabi. Verdeel de maatjestartaar over kleine glaasjes. Lepel er wat wasabi-zureroomcrème over.

  5. 5

    Werk de glaasjes af met een blaadje koriander, de plakjes radijs, de komkommerstaafjes en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartaar van maatjes met appel, komkommer en wasabi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!