Blini’s met zalm en zure room
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Blini’s met zalm en zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk hapje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Splits de eieren.

  2. 2

    Vermeng in een kom de boekweitbloem met de tarwebloem.

  3. 3

    Klop de eidooiers los met de melk. Schenk bij de bloem. Roer tot een glad beslag.

  4. 4

    Laat het beslag een kwartier afgedekt rusten op kamertemperatuur.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.

  6. 6

    Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, kleine dikke pannenkoekjes.

  7. 7

    Bestrijk de helft van de blini’s met zure room. Leg er een plakje gerookte zalm op. Dek af met een tweede blini. Werk af met viseitjes en een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Splits de eieren.

  2. 2

    Vermeng in een kom de boekweitbloem met de tarwebloem.

  3. 3

    Klop de eidooiers los met de melk. Schenk bij de bloem. Roer tot een glad beslag.

  4. 4

    Laat het beslag een kwartier afgedekt rusten op kamertemperatuur.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.

  6. 6

    Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, kleine dikke pannenkoekjes.

  7. 7

    Bestrijk de helft van de blini’s met zure room. Leg er een plakje gerookte zalm op. Dek af met een tweede blini. Werk af met viseitjes en een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.