Recept

In de airfryer geroosterde minibietjes met dukkah en yoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk bijgerecht uit de airfryer.

bereiding
  1. 1

    Doe de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander- en komijnzaden en de zonnebloempitten in de airfryer. Opgelet, als je een draadmandje hebt, moet je dat doen in een vuurvast kommetje of op een velletje bakpapier. Rooster ze enkele minuten op 180°C tot de aroma's vrijkomen, maar laat de noten en specerijen niet verbranden.

  2. 2

    Stamp de geroosterde noten en specerijen grof in een vijzel, doe er de rest van de ingrediënten voor de dukkah bij behalve de bladpeterselie. Dit droge kruidenmengsel kun je in een glazen bokaaltje bewaren.

  3. 3

    Spoel de bietjes, verwijder het loof en halveer ze. Doe ze in de airfryer en besprenkel met olijfolie. Bak ze 15 minuten op 200°C. Schud halverwege de baktijd even op.

  4. 4

    Check of de bietjes gaar zijn. Indien niet, bak ze dan nog enkele minuten verder. Lepel de yoghurt op een schaal, besprenkel met honing en doe er de geroosterde bietjes op. Bestrooi met dukkah (naar smaak) en met grof gehakte peterselie of koriander. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In de airfryer geroosterde minibietjes met dukkah en  yoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!