Recept

Krokante kip met dukkah

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in kip met een krokantje? Maak dan deze kip met dukkah. In tegenstelling tot andere Midden-Oosterse kruidenmixen zoals ras el hanout of garam masala bevat dukkah niet enkel specerijen zoals gedroogde tijm, komijn en koriander, maar ook fijngehakte noten zoals amandelen of hazelnoten. Je kunt het makkelijk zelf maken. Gebruik de dukkah als knapperig strooisel op labneh, gepocheerde eitjes of een salade. Proef en experimenteer met verschillende smaken en geroosterde nootjes tot je een mix krijgt die jij lekker vindt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool in dikke plakken en hou de jonge bloemkoolbladeren bij. Meng de olijfolie met de gember, de mosterd en de sojasaus. Leg de bloemkool op een bakplaat en overgiet ze met de olie. Rooster de bloemkool 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng de dukkah met de sesamzaadjes. Klop de eiwitten los. Wentel de kipfilets eerst door het eiwit en dan door de dukkahmengeling. Leg ze op een bakplaat en laat 20 minuten samen met de bloemkool garen.

  3. 3

    Snij de kip in plakjes. Verdeel ze over de borden. Leg er een bloemkoolsteak bij en werk af met de knapperige bloemkoolblaadjes. Lekker met een yoghurtknoflooksausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kip met dukkah

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!