Recept

Gebakken lemon custard met mandarijn, blauwe bessen en meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luchtig tussendoortje

TIP: Het bakpoeder in de meringue zorgt voor een extra luchtig resultaat: krokant vanbuiten, zacht vanbinnen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de boter. Rasp de schil van de citroen. Verwarm de melk met de geraspte citroenschil en de vanille-essence in een pannetje. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker los in een keukenrobot. Voeg daarna al roerend het afgekoelde melkmengsel en de gesmolten boter toe. Meng er het broodkruim onder en doe het geheel in de ingevette ovenschaal. Laat 20 minuten wellen. Bak de lemon custard 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Verwarm de blauwe bessen met de suiker en laat het geheel indikken tot confituurdikte. Laat afkoelen. Pel de mandarijnen en snij ze à vif in partjes.

  4. 4

    Maak ondertussen de meringue. Klop het eiwit in een schone vetvrije kom met 40g suiker in de keukenmachine tot het begint te glanzen. Voeg opnieuw 40g suiker toe en klop verder. Voeg 40g suiker toe en klop tot het eiwit mooi stijf en glanzend is.

  5. 5

    Meng 10g suiker met het bakpoeder en het maïszetmeel, roer er de azijn door en schep dit door het opgeklopte eiwit.

  6. 6

    Laat de custard wat afkoelen. Verdeel er de mandarijnen en blauwebessenjam over en schep de meringue in pieken op de custard. Zet de pudding nog 2 minuten onder de ovengrill tot de meringue mooi gekleurd is. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken lemon custard met mandarijn, blauwe bessen en meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!