Recept

Bladerdeegtaart met sesamkorst, gekaramelliseerde rode ui, brie en knolselderchips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een krokante bladerdeegtaart met een heerlijke smaak.

bereiding
  1. 1

    Pel de rode uien en snij ze in plakken van 1 cm. Verhit 1 eetlepel olijfolie en de melkerijboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rode uien toe en bak ze 10 à 15 minuten, of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de balsamicoazijn, de naaldjes van 1 takje tijm en de bruine suiker toe en kook nog 5 minuten tot de uien diep gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en snij er met een mandoline chips van. Doe de chips in een kom, overgiet ze met 1 koffielepel olijfolie en kruid ze met peper en zout. Schik de chips op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven, of tot de chips een bruin randje hebben en krokant zijn.

  3. 3

    Verdeel het deeg over de 2 ronde taartvormen van 16 cm diameter en strooi er de sesamzaadjes over. Druk de zaadjes in het deeg. Snij de brie in plakjes en verdeel ze over de deegbodems in beide vormen. Verdeel er de gekaramelliseerde uien over.

  4. 4

    Bak de taarten 25 à 30 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en knapperig is en de brie gesmolten is. Werk de taarten af met de knolselderchips en de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladerdeegtaart met sesamkorst, gekaramelliseerde rode ui, brie en knolselderchips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!