Gerooktezalmrolletjes met avocado en roomkaas
bereiding
-
1
Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes en bedruppel ze met limoensap. Snij de lente-ui in fijne ringen. Meng de roomkaas met de limoenschil en de bieslook en kruid hem met peper en een beetje zout.
-
2
Leg de plakjes gerookte zalm dakpansgewijs op een vel plasticfolie. Verdeel er de roomkaas over en beleg die met de plakjes avocado. Rol alles met behulp van de folie strak op, wikkel de rol in de folie en leg hem zo in de koelkast.
-
3
Voor het serveren: rooster de witte en zwarte sesamzaadjes kort in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te geuren. Verwijder de folie van de zalmrol en bestrooi hem rondom met de sesamzaadjes.
-
4
Snij de rol in plakjes en leg ze mooi op een serveerbord. Werk de plakjes af met de lente-ui, de peterselie en de krokante uitjes.