Recept

Farfalle met kalkoen en pompoensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De pompoenpitcrumble smaakt ook heerlijk als topping van een herfstig soepje of als afwerking van een slaatje. Maak dus gerust wat extra en bewaar in een afgesloten potje. De saus dankt haar gele kleurtje niet alleen aan de pompoen maar ook aan de kurkuma (beter bekend als geelwortel)

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Snij het pompoenvlees in blokjes. Fruit de sjalot en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe, samen met de oregano en de kurkuma. Kruid met peper en zout, blus met de witte wijn en laat, onder deksel op een zacht vuur, garen tot de pompoen helemaal zacht is. Voeg indien nodig wat extra water toe.

  2. 2

    Hak voor de crumble de pecannoten grof en rooster ze samen met de pompoenpitten in een pannetje tot de pompoenpitten poffen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de farfalle gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kalkoenreepjes met peper en zout en bak ze krokant in een pan met boter.

  4. 4

    Voeg de roomkaas en de geraspte parmezaan toe aan de pompoensaus, roer tot je een gladde saus hebt en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de uitgelekte farfalle door de pompoensaus, leg er de gebakken kalkoenreepjes bij en strooi er de crumble over. Werk af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Farfalle met kalkoen en pompoensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!