Pappardelle met pompoensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pappardelle met pompoensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk herfstgerechtje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer 1 butternut-pompoen en verwijder de zaadjes. Schil 1 helft, snij in plakken en leg op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie. Snij de rest van de pompoen, met de schil in partjes. Leg ze op een andere bakplaat.

  2. 2

    Meng 50 g geraspte pecorino met 2 el panko, 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 el gehakte bladpeterselie en wat olijfolie tot een crumble. Kruid met peper. Strooi de crumble over de ongeschilde pompoenpartjes. Zet beide schalen 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook ondertussen 400 g pappardelle beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Mix de geschilde pompoenblokjes met 250 g mascarpone tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Schep er de uitgelekte pasta door.

  5. 5

    Verhit een grote pan met wat olijfolie en roerbak er 300 g bladspinazie en 1 gesnipperd teentje knoflook in tot ze geslonken is. Schep voorzichtig mee door de pasta. Doe de pasta in een grote schaal, verdeel er de geroosterde pompoenpartjes over, werk af met 4 el geroosterde pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer 1 butternut-pompoen en verwijder de zaadjes. Schil 1 helft, snij in plakken en leg op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie. Snij de rest van de pompoen, met de schil in partjes. Leg ze op een andere bakplaat.

  2. 2

    Meng 50 g geraspte pecorino met 2 el panko, 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 el gehakte bladpeterselie en wat olijfolie tot een crumble. Kruid met peper. Strooi de crumble over de ongeschilde pompoenpartjes. Zet beide schalen 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook ondertussen 400 g pappardelle beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Mix de geschilde pompoenblokjes met 250 g mascarpone tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Schep er de uitgelekte pasta door.

  5. 5

    Verhit een grote pan met wat olijfolie en roerbak er 300 g bladspinazie en 1 gesnipperd teentje knoflook in tot ze geslonken is. Schep voorzichtig mee door de pasta. Doe de pasta in een grote schaal, verdeel er de geroosterde pompoenpartjes over, werk af met 4 el geroosterde pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.