Recept

Frangipanetaart met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig glutenvrij gebak.


Tips

  • De meeste grote supermarkten hebben glutenvrije bloem in hun assortiment. Ook havermeel, amandelmeel, boekweitmeel zijn glutenvrij. Controleer wel altijd de verpakking. 
  • Ga je aan de slag met je glutenvrij deeg? Zorg er dan zeker voor dat ook je werkblad bebloemd is met… inderdaad glutenvrije bloem...
  • Geen tijd om zelf deeg te maken? Veel A-merken hebben een glutenvrije variant op hun klassieke voorverpakte deegsoorten.

bereiding
  1. 1

    Meng bloem en suiker, wrijf boter erdoor tot kruimels. Voeg ei en 1 à 2 el koud water toe, kneed tot een glad deeg en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de frangipanevulling door boter en suiker romig te kloppen. Voeg eieren, het amandelmeel, vanille en de glutenvrije bloem toe.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en bekleed er een taartvorm van 21 x 21 cm mee. Verdeel vulling erover en schik de abrikozen op de vulling met de bolle kant naar onderen.

  4. 4

    Bak 35 à 40 minuten op 180°C. Bestrijk vlak voor serveren met warme abrikozen fruitspread.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipanetaart met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!