Recept

Frangipanetaart met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig glutenvrij gebak.


Tips

  • De meeste grote supermarkten hebben glutenvrije bloem in hun assortiment. Ook havermeel, amandelmeel, boekweitmeel zijn glutenvrij. Controleer wel altijd de verpakking. 
  • Ga je aan de slag met je glutenvrij deeg? Zorg er dan zeker voor dat ook je werkblad bebloemd is met… inderdaad glutenvrije bloem...
  • Geen tijd om zelf deeg te maken? Veel A-merken hebben een glutenvrije variant op hun klassieke voorverpakte deegsoorten.

bereiding
  1. 1

    Meng bloem en suiker, wrijf boter erdoor tot kruimels. Voeg ei en 1 à 2 el koud water toe, kneed tot een glad deeg en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de frangipanevulling door boter en suiker romig te kloppen. Voeg eieren, het amandelmeel, vanille en de glutenvrije bloem toe.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en bekleed er een taartvorm van 21 x 21 cm mee. Verdeel vulling erover en schik de abrikozen op de vulling met de bolle kant naar onderen.

  4. 4

    Bak 35 à 40 minuten op 180°C. Bestrijk vlak voor serveren met warme abrikozen fruitspread.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipanetaart met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!