Recept

Pastaschelpen met spinazie, champignons en ricotta in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hartverwarmende veggie ovenschotel!

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak het basilicum fijn. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de tomatenblokjes, het basilicum, de tijm en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Spoel en droog de spinazie. Borstel de champignons schoon en snij ze fijn.

  3. 3

    Bak de champignons in olijfolie goudbruin en gaar. Laat de spinazie slinken in olijfolie. Doe de spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn en voeg de champignons, de ricotta, de knoflook, het citroensap en de geraspte schil toe. Meng goed. Kruid met peper en zout en schep het mengsel in een spuitzak met brede mond.

  4. 4

    Kook de pastaschelpen 7 minuten in gezouten water. Ze zijn dan nog niet gaar, maar gaar genoeg om ze met het ricottamengsel te vullen.

  5. 5

    Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel er de gevulde pastaschelpen over en bestrooi ze met de parmezaan. Gaar de schotel 15 minuten in de oven. Werk de pastaschelpen af met de extra basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met spinazie, champignons en ricotta in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!