Recept

Vegetarische goulash

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geconcentreerde tomatenpuree is een niet te missen smaakmaker in alle tomatensauzen. Door de tomatenpuree samen met de groenten mee aan te stoven, komen alle geuren en smaken vrij. Ook gedroogde kruiden en specerijen voeg je altijd toe vóór je de vloeistof mee in de pan giet. Dan zal de smaak van de specerijen helemaal tot zijn recht komen.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de groenten schoon. Snij de champignons in kwartjes, de wortel in fijne plakjes en de paprika’s in reepjes.

  2. 2

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en fruit de ui en de wortel 1 minuut. Voeg de champignons, de paprika’s, de knoflook, de laurier, het paprikapoeder, de cayennepeper, de kaneel en de tijm toe. Bak 10 minuten en schep regelmatig om.

  3. 3

    Voeg de linzen en de tomatenpuree toe. Schep goed om en bak 2 minuten mee. Blus met de bouillon. Schep alles nogmaals goed om en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en werk het gerecht af met verse kruiden zoals oregano en rozemarijn. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische goulash

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!