Recept

Bladslaatje met geroosterde pastinaak, krieltjes, ei en chorizodressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leve de herfstsaladekampioen! Eikenbladsla koop je zowel in groene als rode variant en geeft dus meteen veel herfsttinten aan je salade.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de pastinaak en snij hem in partjes. Spoel de krieltjes en halveer de grotere exemplaren. Leg de krieltjes en de pastinaak op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze 30 à 35 minuten in de oven tot ze beetgaar en licht goudbruin zijn.

  2. 2

    Snij de selder in de lengte in heel fijne lange reepjes en meng ze met de honing en 1 eetlepel olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Spoel de eikenbladsla en snij ze in grove stukken.

  3. 3

    Snij de chorizo in fijne blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de chorizo krokant. Neem van het vuur, meng er de appelazijn en de mosterd onder en kruid met peper en zout. Kook de eieren in 6 minuten zacht. Pel ze voorzichtig.

  4. 4

    Meng de eikenbladsla met de dunne selderreepjes, de pastinaak en de krieltjes en werk de salade af met de gehalveerde eieren en de chorizodressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladslaatje met geroosterde pastinaak, krieltjes, ei en chorizodressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!